G7’de Gündem Kripto Paralar! Neler Konuşuldu?

Altcoinler, Bitcoin, Dünya, Genel, Güncel Haberler, Kripto Para Analizleri, Madencilik, Ralli ve Ayı Dönemi May 15, 2023 Yorum Yok

Yedi gelişmiş iktisadın temsilcileri, standart belirleyiciler FSB ve IMF tarafından kripto paralar ve merkez bankası dijital paraları konusunda belirlenen normları takip etme taahhüdünün sinyalini verdi.

G-7 kripto paralar konusunun düzenlemesini tartışıyor

G7 hükümetler ortası siyasi forumu, Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) kripto varlıkları düzenlemeye yönelik istikbal normlarını ve Milletlerarası Nakit Fonu’nun (IMF) merkez bankası dijital Nakit ünitelerine ait tavsiyelerini uygulama taahhüdünün sinyalini verdi. Kümenin maliye bakanları ve merkez bankası liderleri, önümüzdeki hafta yapılacak G-7 tepesi öncesinde Japonya’nın Niigata kentinde Cumartesi günü yapılan toplantıda kripto paralar için kontrol konusunu görüştüklerini açıkladılar. Japonya, doruğa bu Yıl mesken sahipliği yapıyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida, G-7 önderlerinin daha Misli kripto kuralları için ortak dayanaklarını belirteceklerini söyledi.

Hindistan, G-20’nin lideri olarak, global olarak koordine edilmiş kripto kuralları için baskı yapıyor. Şubat ayında küme, gelecekteki global kripto normlarının IMF ve FSB tarafından ortaklaşa üretilen yeni bir sentez evrakına dayanacağını söyledi. Ayrıyeten G-7, FSB’nin belirlediği standartları takip edeceğini belirtti. Duyuruda, şu konuları altını çizdi:

FSB’nin üst seviye tavsiyelerini Temmuz 2023’e kadar sonuçlandırmasını dört gözle bekliyoruz. Kripto paralar için faaliyetler ve piyasalarının yanı Dizi stablecoin düzenlemeleri için FSB’nin tavsiyeleri ve SSB’ler (Standart belirleme organları) tarafından oluşturulan standartlar ve kılavuzlarla dengeli tesirli düzenleyici ve denetleyici çerçeveler uygulamayı taahhüt ediyoruz.

G-7, bu gelişmeyi dört gözle bekliyor

Maliye Bakanları, G-7’nin Mali hareket misyon Gücü’nün (FATF) finansal kurumlar ortasında fon transferlerine ait bilgi paylaşımını Mecbur kılan seyahat kuralının global seviyede uygulanmasını hızlandırma uğraşlarını da desteklediğini söyledi. Global kara Nakit aklama gözlemcisinin seyahat kuralının uygulanmasına ait bir ilerleme raporu yayınlaması bekleniyor. Bu, G-7’nin “yasadışı faaliyetlerden kaynaklanan artan tehditler ışığında” dört gözle beklediği bir gelişme.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, daha Evvel G7, gelişmekte olan ülkelerin CBDC’ler çıkarmasına Yardımcı olacağını söyledi. Ayrıyeten G-7, IMF’nin bu Yıl içinde yayınlayacağı CBDC’lerle ilgili tavsiyelerine bakacak. G-7, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya’dan oluşuyor. Küme, bu Yıl Avrupa Birliği, Avustralya, Hindistan ve öteki kimi ülkelerden temsilciler de Davet etti.

Kripto paralar için ‘seyahat kuralı’

G7, kripto paralar için “Seyahat Kuralı “nın süratle uygulanmasını istiyor. Bu maksatla Japonya’da bir ortaya gelerek CBDC’ler ve kripto düzenlemelerini görüştü. Tartışmaları özetleyen bir bildiride komite, “şeffaflık, hukukun üstünlüğü, sağlam ekonomik yönetişim, siber Emniyet ve data korumasına” dayandıklarından emin olmak için daha Çok araştırmaya gereksinim duyulduğunu belirtti. Bu ihtarıyla CBDC’lerin geliştirilmesine olan takviyesini yineledi.

Bildiride Memleketler arası Nakit Fonu’nun (IMF) “CBDC El Kitabı” geliştirme çalışmaları “memnuniyet verici” olarak nitelendirildi. Ayrıyeten, G7 komitesinin 15 Ekim’de Fas’ın Marakeş kentinde gerçekleştirilecek olan 2023 Dünya Bankası Kümesi ve IMF Yıllık Toplantılarında yayınlanacak birinci çıktı setini dört gözle beklediği belirtildi.

Komite üyeleri ayrıyeten, 3.000 doların üzerindeki kripto Nakit süreçlerini gerçekleştiren rastgele bir finans kurumunun gönderenin ismini, adresini ve hesap bilgilerini açıklamasını gerektiren tartışmalı ‘Seyahat Kuralı’nı da tartıştı. Bildiri uyarınca, komite duruşu şu halde netleştirdi:

Mali hareket misyon Gücü’nün (FATF) ‘seyahat kuralı’ da iç olmak üzere sanal varlıklara ait FATF Standartlarının global seviyede uygulanmasını hızlandırmaya yönelik teşebbüslerini ve DeFi düzenlemeleri ve peer-to-peer süreçler de iç olmak üzere ortaya çıkan risklere ait çalışmalarını destekliyoruz.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir