Yerli Girişim Sermayesi Fonu Yatırım Yapacağı Web3 Girişimlerini Bekliyor

Altcoinler, Bitcoin, Dünya, Genel, Güncel Haberler, Kripto Para Analizleri, Madencilik, Ralli ve Ayı Dönemi May 05, 2023 Yorum Yok

“Fikriniz Şayet Fazla düzgünse ben token arzını yapıp buradan elde ettiğimiz gelirle size Nakit kazandırabiliyorum”

Kripto piyasası şu sıralar belirsizliklerin tavan yaptığı global konjonktür ve başta ABD olmak üzere regülatif baskılar nedeniyle güç günler geçiriyor. Fakat blokzincir alanında aktiflik gösteren teşebbüsleri hedefleyen fonlar piyasaya kısa vadeli değil, uzun soluklu yaklaşıyor. Çiçeği burnunda Web3 teşebbüs kapital fonu Slash Ventures bunlardan biri. Webrazzi’nin düzenlediği “Yeni nesil Web’e Amade mısınız?” etkinliğinde Kriptokoin.com’a Özel konuşan Slash Ventures yönetici ortağı Ali Erhan Tamer, token iktisadını uygun kurgulayan teşebbüslerin radarlarında olduğunu söylüyor.

Slash Ventures ne yapar? Hangi çeşitte teşebbüslere yatırım yapıyor?

Slash Ventures ismi altında Fazla kısa bir müddet Evvel teşebbüs sermayesi şirketi kurduk. Bu fon Web3 teşebbüslerine yatırım yapacak. Münasebetiyle token iktisadı olan, Web3’e hizmet edecek, NFT ya da token’ları öncelik Meydan teşebbüslere erken evre yatırım yapacağız. Bu teşebbüslerin token’larını geliştirebilir ya da NFT projelerini yönetebiliriz. Merkeziyetsiz bir teşebbüs sermayesinden bahsediyoruz. Token iktisadında altıncı yılım. Şu anne kadar Çeşitli şirketler ve startup’lara token arzı gerçekleştirdik. Ben bunu daha organik ve kurumsal bir hale getirmek istiyordum. Teşebbüs sermayesi fikrim vardı. Yatırımcı ve ortaklarla konuşup, ortak bir çatı oluşturduk. Bu fonun en Aka avantajı hem kendini fonlayabilme gücüne sahip hem de token arzı yapabiliyor. Fikriniz Şayet Fazla yeterliyse ben token arzını yapıp buradan elde ettiğimiz gelirle size Nakit kazandırabiliyorum.

Slash Ventures Yönetici Ortağı Ali Erhan Tamer

Fonun büyüklüğü ne kadar?

Tabanı yok. Startup başına ortalama 150 bin dolar bandında bir fon sağlayabiliyoruz.

Kaç Tane startup radarınızda var?

Şu anda bir limit yok. Şundan Dolayı limit yok: Paranın sınırsızlığından değil, bizim token arz yapabilme yeteneğimiz var. Biz aslında bir biçimde token satışından paranın bir kısmını Geri kazanabiliyoruz. Hasebiyle bir hududumuz yok. Kafi ki proje bizim için mantıklı olsun ve token iktisadı içersin.

Fonun ortakları ortasında kimler var?

Kemal Savaş Fazilet Mevcut kripto Nakit borsası Bitexen’in kurucularından. Kemal Bey’in merkezi borsada yatırımı var, bir de merkeziyetsiz tarafa şahsi yatırım yapmak istedi. Teşebbüs fonunun bir kesimi olup bir sürü şirketin paydaşı olmayı tercih etti.

“Altcoin’lerin Amel modelleri Güçlü değilse maalesef bunlar toparlanacak seviyede değiller”

Geçmişte token iktisadını hakikat kurgulamayan şirketlerin battığına Şahit olduk. Ayı piyasasının hala sürdüğünü ve global piyasalardaki belirsizlik ortamını düşünürsek, var konjonktürü nasıl okuyorsunuz?

Bitcoin’in yükseldiği, altcoin’lerin maalesef bir müddet daha Fazla kriz yaşayacağı bir devirdeyiz. Zira altcoin’ler ve Bitcoin ortasındaki korelasyon kayboldu. Evvelden Bitcoin çıktığı Vakit altcoin’ler de yükselirdi. Artık bunu kaybettik. Hasebiyle altcoin’lerin Amel modelleri Güçlü değilse maalesef bunlar toparlanacak seviyede değiller. On binlerce altcoin ve token var. Bunların hangisinin gerçek Amel modeli Mevcut hangisinin yok, artık ipin ucu kaçmış durumda. Bu sebeple biz yatırım yaparken, içeride token’ı kullandırtabileceği ve fayda sağlayabileceği iktisadı Mevcut mı diye bakıyoruz. Yoksa her şeyin token’ını çıkarabiliriz.

Fakat bu token’ların ne kadarlık bir bedeli ya da ne derece fayda sağladığına dair soru işaretleri Mevcut değil mi?

Aynen o denli. Bu kıymeti teşebbüsün kendisi mi belirliyor yoksa topluluk mu? Sitenizde diyelim ki 1 milyon okuyucu var, 10 Tane de içerik muharriri var. Ortada bir iktisat Laf konusu. Rastgele bir yayın bunu reklam gelirine çeviriyor değil mi? Ben de diyorum ki bu reklam gelirinin bir kısmını okuyucuyla paylaş ve bunu da token üzerinden yap. Hasebiyle Şayet ortada dönen bir iktisat varsa bizim de token çıkarmamız kolaylaşıyor.

Yatırım yapacağınız teşebbüslerde token iktisadı dışında neye dikkat ediyorsunuz?

Oyunlaştırmayı merkezine Meydan ve toplumsal fayda gözetenlerin yanı Dizi merkeziyetsiz finans (De-Fi) alanında aktiflik gösteren teşebbüslere İlgi gösteriyoruz.

De-Fi alanında yatırımlarınız istikbal mi?

Evet, 2023 yılı sonuna kadar bir De-Fi teşebbüsüne yatırım yapacağız.

İlgiden mutlu musunuz?

Şu Lahza Fazla uygun gidiyor, talep çok. Herkes Web3’le alakalı bir teşebbüse girmek istiyor. Tıpkı bundan 10 Yıl Evvel toplumsal medya yapmak isteyen birçok genç teşebbüsçü üzere. Üniversitelerde blokzincir kulüpleri açılıyor, hackathon’lar yapılıyor… Hasebiyle bu fikirler yanlışsız finans ve token iktisadıyla birleştiğinde Fazla başarılı işler çıkaracağımızı düşünüyorum.

“Blokzincir geliştiricileri Türkiye’de maalesef gereğince yaygın değil”

Yatırımcı şapkanızla düşündüğünüzde yerli Web3 girişimcilerini nasıl değerlendirirsiniz?

Blokzincir geliştiricileri Türkiye’de maalesef gereğince yaygın değil. Ekosistem Fikir noktasında hakikat yerde. Web3’e kendini adamış ve bu hususta Baş patlatan Fazla sayıda genç var. lakin teknoloji tarafında ne kadar kuvvetliler? Blokzincir kodlaması yapabiliyorlar mı? Blokzincir güvenliği nasıl sağlanır? Tüm bu teknik ayrıntılarda işler biraz zorlaşıyor. Geliştiriciler Ethereum üzerinde mi yoksa Polygon üzerinde mi çalışacak? Hangi zincir üzerinde çalışacakları bile sıkıntı.

Düşük süreç maliyetleri sebebiyle genelde Polygon’u tercih ediyorlar…

Ama işte bunların hepsi birer ayrıntı. Hangi blokzincir üzerinde çalışacaklarına dair bilgileri yok. Münasebetiyle daha öğrenme evresindeyiz.

Melek yatırımcı üzere mi konumlanıyorsunuz?

Aslında değiliz. Bizimkisi daha Fazla tohum yatırımlar.

Slash Ventures birinci yatırımı kime yaptı?

İlk yatırımımızı Earnify’a yaptık.

Earnify ne Amel yapar?

Earnify tıpkı WordPress üzere bir içerik Yönetim platformunu Web3’e uyarlayan genç bir teşebbüs. Rastgele bir içerik sitesini merkeziyetsizleştirerek, okudukça, paylaştıkça ve yorum yaptıkça kripto Nakit kazandığınız bir dünya yaratıyor. Kısaca içerik idaresini oyunlaştıran bir sistem. Bunu da merkeziyetsizleştiriyor. Kazandıkça kazan (play to earn) dünyasının içerik versiyonu diyebiliriz. Yatırımımızı şimdi yeni yaptık. Earnify’ın en Aka avantajı şu: Earnify’ın yaptığı ve CMS’lerini yönettiği şirketlere kripto Nakit çıkarma imkanımız var. Keza Kuruluş içi aktiflik gösteren sadakat kartlarına da benzetilebilir. Münasebetiyle kendi sisteminiz içerisinde bunun iktisadını çevirecek bir dünya yaratabilirsiniz. Editörler de token kazanabilir. Editörün yazdığı haber ne kadar okunursa o kadar token kazanabilir.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir