Haftanın Altın ve Bitcoin Grafiği Çıktı: İşte Görülecek Seviyeler!

Altcoinler, Bitcoin, Dünya, Genel, Güncel Haberler, Kripto Para Analizleri, Madencilik, Ralli ve Ayı Dönemi Nis 24, 2023 Yorum Yok

Teknik analist Ross Burland’a nazaran, altın ayıları 1.970 doları test etmek için koşuyor. Altın fiyatının ön tarafta baskı altında olduğunu kaydeden analist, haftalık grafik yapısına nazaran 1.950 dolar öncesinde 1.970 doları test etmek için bir atak bekliyor. Bu ortada, analistler Bitcoin’in alım ilgisinin artabileceği 26.600 dolar -25.000 dolar bölgesine ulaşmasını bekliyor. Teknik analist Rakesh Upadhyay, Bitcoin’in teknik görünümünü yorumluyor.

Altın fiyatı teknik analizi

Önceki haftanın açılış öncesi tahliline nazaran, altın boğaları Denetim altında kalmaya devam ediyor. Haftalık grafiğin W-formasyonunun altın fiyatının boyun çizgisine gerçek eğildiğini gördüğü yerde, aşağıdaki üzere bir yükseliş evresi bekleniyordu:

Devam eden tahlilin gösterdiği üzere dirence hakikat bir hareketimiz var:

Yukarıda ve aşağıda gösterildiği üzere, daha sonra altın fiyatı için bir zirve formasyonuna sahip olabileceğimiz görüldü:

Altın fiyatı 4 saatlik grafik (önceki analiz)

Altın fiyatı trend çizgisi dayanağının arka tarafına kaymıştı ve önyargıyı konsolidasyondan büsbütün negatife çevirmek için altın fiyatı baş ve Omuz formasyonunun boyun çizgisi yatay takviyesinin kırılması gerekiyor:

Altın, canlı güncellemeler

Haftalık grafik
4 saatlik grafik

Şu anda altın dayanakla buluşuyor ve fiyat düzeliyor. Altın fiyatı düşüş eğilim çizgisinin ön tarafında kaldığı sürece, düzeltme momentumu korumakta zorlanacak ve 1.970 dolar ayılar için bir sonraki kilit maksat olarak görülecektir.

Altın daha da düşerek 1.962 dolar düzeyini görebilir

TD Securities analistleri, Temel bir perspektiften bakıldığında, ABD FOMC üyelerinin devam eden şahin konuşmalarının ve beklenmedik biçimde sağlam ekonomik bilgilerin, yatırımcıları ABD merkez bankasının yakın vakitte güvercin bir siyaset duruşuna dönmeyebileceğine ikna ettiğini açıkladı. Analistler, şu düzeylere dikkat çekiyor:

Getiri eğrisi boyunca getirilerin yükselmesi ve doların güçlenmesiyle birçok yönetici short’a geçti. Bu yanlışsız bir karar olarak ortaya çıktı, zira sarı metal bu yazının yazıldığı sırada 2.048 dolar düzeyinin 66 dolar kadar uzağında bulunuyor. ABD ekonomik bilgilerinin kuvvetli gelmeye devam etmesi ve Fed’in Mayıs ayında nema artırımına gideceği düşünüldüğünde, fiyatlar daha da düşerek 1.962 dolar düzeyini destekleyebilir. Bu da bizim 2. çeyrek varsayımımız olan 1.975 dolar ile uyumlu olacaktır.

Bitcoin fiyat tahlili: Ayılar pes etmeye istekli değil

Alıcılar Bitcoin’in düzeltmesini 50 günlük Yalın hareketli ortalamada (SMA) (26.983 dolar) durdurmaya çalışıyor, fakat sığ sıçrama ayıların pes etmeye istekli olmadığını gösteriyor.

BTC günlük grafiği / Kaynak: TradingView

20 günlük üstel hareketli ortalama (EMA) (28,606 dolar) aşağı dönmeye başladı ve nispi Sıkıntı endeksi (RSI) negatif bölgede, ayıların hafif bir avantaja sahip olduğu sinyalini veriyor. Şayet 50 günlük SMA kırılırsa satışlar daha da artabilir. BTC daha sonra 25.250 dolarlık kırılma düzeyine kadar düşebilir. Bu, göz önünde bulundurulması gereken Değerli bir düzey, zira bu dayanak parçalanırsa, BTC 20.000 dolara düşebilir. Alıcıların bir Geri dönüş sinyali vermek için fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerine itmesi ve sürdürmesi gerekecek. Bu da alımları çekebilir ve fiyatı 31.000-32.500 dolar direnç bölgesine gerçek itebilir.

BTC 4 saatlik grafik / Kaynak: TradingView

Bitcoin 27.125 dolardan sıçradı ve 20 günlük EMA’ya ulaştı. Bu, boğaların kuvvetli bir toparlanma başlatmak için geçmesi gereken birinci mahzur. BTC daha sonra ayıların tekrar kuvvetli bir savunma yapmaya çalışacağı 50 günlük SMA’ya ulaşabilir. Fiyat var düzeyden düşer ve 27.125 doların altına inerse, bu durum hassaslığın Olumsuz kaldığını ve traderların her Ufak rallide satış yaptığını gösterecektir. Bu da 26.500 dolara ve nihayetinde 25.250 dolara düşme mümkünlüğünü artıracaktır.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir