Lider kripto Bitcoin (BTC) fiyatı, Fed’in 2 Kasım’daki şahin tavrına Karşın konsolidatif bir Bina gösteriyor. Gelişmenin makroekonomik tesirleri ne olursa olsun, Bitcoin fiyatı dar bir aralıkta gezinmeye devam ediyor. Bununla birlikte, analistlere nazaran Aka bir hareketle sonuçlanabilme potansiyelinden kaynaklı yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Teknik ve zincir üstü metrikler farklı nazar açılarına işaret ediyor.
Bitcoin fiyatı yine bu düzeyleri test edebilir
BTC fiyatı 25 Ekim tarihinde bu yana 20.053 dolar ila 20,910 dolar ortasında kaldı. Ayrıyeten, konsolidasyon belirtileri gösteriyor. Yaşanan nihayet gelişme ile birlikte, Pazartesi gününün en düşük düzeyi olan 20.225 dolarda yer aldı. Akabinde, Pazartesi gününün en yüksek düzeyi olan 20,838 dolara yanlışsız ilerlemesini sağlayan süratli bir yükseliş izledi. Yükseliş momentumu Şayet güçlüyse, BTC fiyatı 20.910 dolarlık mahzuru Aksine çevirebilme potansiyeline sahip. Buradan sonraki atağı için 22.106 dolar düzeyini destek noktası olarak kullanabilir. Sonucunda ise hareketle, toplamda yüzde 5.6’lık bir kazanım sağlaması manasına gelmektedir.
Bu yükseliş hareketliliği her ne kadar beğenilen ve Olumlu görünse de, yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. 20.053 dolarlık takviye düzeyinde yaşanacak bir kırılma, durumu dengelemek için BTC fiyatını düşürmesi olası. Bunun gerçekleşmesi sonucunda fiyat, 19.315 dolara kadar inebilir. Bu nedenle, 20.053 dolarda yer Meydan dayanak bölgesinin Aksine dönmesiyle kısa vadeli yükseliş görünümü geçersiz kalabileceği aktarılmaktadır.
Uzun Vakit diliminde de durum farksız değil
Geçtiğimiz haftadan bu yana, Bitcoin fiyatı Kıymetli bir güncelleme yaptı. 28 Mayıs’tan itibaren düşüş istikametli trend çizgisinden ayrıldı. Sonucunda devinim bir yükseliş hareketliliği sağlasa da, piyasadaki yatırımcıların sabırlı olması gerekmektedir. Bitcoin fiyatının yine 28 bin dolar ila 30 bin dolara devinim etmesi için beklenmesi gerekiyor. BTC fiyatı 21 bin doların üzerinde daha yüksek bir değer üretebilir. Akabinde 25 bin dolarlık ruhsal seviyeyi bir destek haline getirebilmesi sonucunda yükselişe devam edebilir.
Analistlere nazaran, bu durumun gerçekleşmesiyle Bitcoin, 28 bin ila 30 bin dolarlık direnç alanını görebilir.
BTC zincir içi metrikleri belirsizliğini koruyor
Bitcoin fiyat düzeyleri açısından en Kıymetli metrik, Küresel Nakit Giriş/Çıkış (GIOM) modelidir. Bu datalar, BTC için acil pürüzün 26.100 dolardan 40 bin dolara kadar uzandığını ortaya koyuyor. Burada ortalama 34.806 dolar fiyatla 2.65 milyon Bitcoin satın Meydan yaklaşık 5.36 milyon adres olduğu belirtildi. Bu nedenle, 26.100 doların üzerinde yaşanacak bir artış, boğaların üst istikametli baskısını azaltabilir. Akabinde ise satış baskısında bir artışa yol açabilmesi olası. Bu nedenle, yatırımcıların bu düzeylerde Bitcoin için uzun vadeli konum açarken dikkatli olmaları gerekmektedir.
Tüm bunlarla birlikte, 19.928 dolardan 20,498 dolara uzanan acil takviye düzeyine bakıldı. Bu alanda ortalama 20,213 dolardan yaklaşık 915.270 Bitcoin alımı yapan 1.37 milyon adres bulunuyor. Satış baskısında yaşanacak bir artış, BTC fiyatında tekrar 20,213 dolar düzeyine Geri dönmesine neden olabilir. Analistlere nazaran BTC’de yaşanacak bir düşüşten kaynaklı yatırımcıların 17.593 dolara dikkat etmeliler. Sonrasında ayıların yine ortaya çıkmasıyla 15.500 dolara bir düzeltmeyi tetiklemesi beklenmektedir.
Kripto Nakit analisti Bitcoin fiyatı için öngörüsünü paylaştı
Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere; Kripto Nakit analisti Jim Wyckoff’a nazaran, Bitcoin’de hala üst taraflı bir kırılma için yer var. Analist, BTC fiyatı için şunları söylüyor:
Fiyatlar günlük grafikte yatay süreç aralığında devam ediyor. Fiyatların süreç aralığından “yükseliş” istikameti, muhtemelen bir sonraki Değerli trend fiyat hareketinin tarafını saptayacaktır. Boğalar, genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip. Bu durumda teknik oranları ticaret aralığından üst istikametli bir kırılma lehine devinim ettiriyor.
Özellikle Ekim ayında ABD, analistlerin 205 bin Amel iddiasını geçerek 261.000 Amel ekledi, işsizlik oranı ise yüzde 3,7’ye ulaştı ve yüzde 3,5 gayesini geçti.
Yorum Yok