Dogecoin Mucidi, Türklerin de Aldığı Altcoin’i Eleştirdi!

Altcoinler, Bitcoin, Dünya, Genel, Güncel Haberler, Kripto Para Analizleri, Madencilik, Ralli ve Ayı Dönemi May 03, 2023 Yorum Yok

Dogecoin kurucusu Billy Markus, yüksek süreç fiyatı talep eden altcoin ağlarının işe yaramaz olduğunu söyledi. Solana’nın (SOL) bu sorunu çözdüğü fikrine, Misli bir tenkit getiriyor.

Billy Markus bu altcoin ağlarının ‘çöp’ olduğunu söylüyor

Dogecoin kurucusu bugün Twitter’dan Farklı bir münakaşa başlattı. Yüksek süreç fiyatlarının, Özellikle Ethereum, Uniswap vb. ağları çöp haline getirdiğini söyledi.

Verilere nazaran, Ethereum ağının Ocak 2021 ile Mayıs 2022 ortasında gerektirdiği ortalama gas fiyatı kabaca 40 dolardı. BitInfoCharts’tan alınan bilgilerin kanıtladığı üzere, 1 Mayıs 2022’de 196.638 dolar ile en yüksek gas maliyeti kaydedildi. Markus, Yalın süreçlerde bile ortaya çıkan bu maliyetin tanınan ağları işe yaramaz hale getirdiğini söylüyor.

Bu ortada, Markus’un Solana eleştirisi, bu sorunu çözen Biricik altcoin olduğu fikrine yönelikti. Dogecoin kurucusu, merkezi platformların bu kategoriden başka tutulması gerektiğini savunuyor.

“Solana sahiden hiçbir şeyi çözemez”

Twitter’dan @goku_nft, Markus’un şikayet ettiği yüksek gas fiyatı sıkıntısına “Solana bunu çözüyor” diye Cevap verdi.

Solana, geçmiş ispatı ve devredilen Üleş ispatı protokollerinin bir kombinasyonu üzerinde çalışır. Bitcoin ve Ethereum’un tersine, süreç suratında Visa seviyesine ulaşan sonlu altcoin ağlarından biridir. Bu sürat, Solana’nın sistemlerinin çevresel ve nakdî maliyetleri daha düşük olduğu için daha Çok ölçeklenebilirlik sağlar.

Fakat, Markus’a nazaran Solana bu kapasiteye merkezi bir Blockchain olarak ulaşabiliyor. Bu bahiste, “Solana temelde merkezi bir veritabanı olsa da, sahiden hiçbir şeyi çözmez” dedi. Dogecoin kurucusunun telaşları, ağın istendiğinde durdurulabildiğini ortaya çıkaran nihayet yıllardaki kesintilere dayanıyor.

Solana nitekim merkezsiz bir Blockchain mi?

Bu ortada, Twitter kullanıcısı Les_teezy, Solana’nın File kesintilerinin anne Problem olmadığına inanıyor. Bunun yerine, kesintilerin “fazla merkezi” ve birkaç şahsa ağı kapatma başlatma tesiri verdiğini söylüyor. Twitter kullanıcısı, merkeziyetsiz olmadan ağın rastgele bir klasik sistemle tıpkı olduğunu vurguladı.

Bu ortada, kimi araştırmacılar, Solana’yı SQL veritabanıyla karşılaştırarak scam olduğunu öne sürüyor. Bir Reddit muharriri, merkezi bir Küme bir ledger’i Geri alabiliyorsa, Solana’nın merkezi finans firmalarına emsal olduğunu yazdı.

Solana ağı, 2021 ve 2022 yıllarında birkaç kesinti yaşadı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız bu kesintilerin tarihleri ve müddetleri şu formda:

  1. 14 Aralık 2021: Solana ağı, birkaç saat boyunca kesintiye uğradı, ayrıyeten blok üretimi durdu.
  2. 22 Aralık 2021: Solana ağı, yaklaşık 45 dakika boyunca kesintiye uğradı ve blok üretimi durdu.
  3. 25 Mart 2022: Solana ağı, yaklaşık 18 saat boyunca kesintiye uğradı ve blok üretimi durdu.
  4. 28 Nisan 2022: Solana ağı, yaklaşık 7 saat boyunca kesintiye uğradı ve blok üretimi durdu.
  5. 13 Mayıs 2022: Solana ağı, yaklaşık 3 saat boyunca kesintiye uğradı ve blok üretimi durdu.

Yorum Yok

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir